Skip to content
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 5986

هنرِ نامحبوب شدن؛ اثر جواد نکونام

مسیر جواد نکونام و استقلال بالاخره از هم جدا شد. نکونام در طول یک سال و چند ماهی که در استقلال حضور داشت به اوج محبوبیت بین هواداران رسید اما مسیری را انتخاب کرد که الان به ندرت هواداری را می‌توان پیدا کرد که دلتنگ او شود.

به گزارش ایسنا، عملکرد سوال‌برانگیز و باخت در داربی ۱۰۴ و شکست برابر السد قطر؛ داستان جواد نکونام و استقلال دیشب (سه‌شنبه) به صورت رسمی به پایان رسید. شاید اگر به صورت اتفاقی از فردی که اطلاعی از اخبار فوتبال ندارد، بپرسید که ممکن است مربی‌ای که فصل گذشته ۶۷ امتیاز آورده، پس از گذشت ۶ هفته از فصل جدید، جایی در آن باشگاه نداشته باشد؟ با نگاهی متعجبانه به شما از کنارتان رد شود. حق هم دارد چرا که با ۶۷ امتیاز به جز فصل گذشته فقط در یک فصل دیگر قهرمان نمی‌شد.

با این حال رفتارها و تنش‌های جواد نکونام در طول لیگ بیست و سوم و گذشت شش هفته از لیگ بیست و چهارم مانند فنر برای او عمل کرد. او هر چه به بار تنش‌ها اضافه کرد این فنر جمع‌تر شد اما بالاخره این فنر به سمت خودش پس زده شد تا نکونام بدون هیچ دلتنگی‌ای از سوی هواداران استقلال از جمع آبی‌پوشان جدا شود.

البته حضور جواد نکونام در هیچ تیمی بدون حاشیه نبوده و همیشه به صورت علنی یا غیرعلنی با مدیریت باشگاه‌هایی که فعالیت داشته، درگیر بوده است؛ از آذری و گرشاسبی گرفته تا خطیر و سمیعی. نکونام همیشه جنگیده که اختیارات تمام و کمال در باشگاه داشته باشد و تا ریزترین تصمیمات با اراده او گرفته شود.

شاید نکونام در خیلی از مسائل حق هم داشته اما رفتار فرسایشی او باعث شده که پس از مدتی به مطالبات درستش هم با دیده‌ تردید نگاه شود.

به همین بهانه می‌خواهیم به چند حاشیه بزرگ نکونام در استقلال بپردازیم:

خرافاتی تمام عیار

خرافاتی بودن خصلتی نیست که جواد نکونام آن را کتمان کرده باشد. حتی او در مصاحبه‌ای عنوان کرد که هیچوقت با استوکی که یک بار با آن نمایش خوبی نداشته، دو بار به میدان نرفته است. این خرافه‌گرایی در دوران مربی‌گری نکونام ادامه پیدا کرد که بارزترین آنها، حضور این مربی در کنار زمین با پیراهن مشکی یا رنگ تیره بوده است.

البته این تنها مورد خرافات نکونام نبود و آن طور که آتیلا حجازی، سرپرست فصل گذشته استقلال در گفت‌وگویی پرده برداری کرد، سرمربی استقلال پس از توقف مقابل نساجی در هفته بیست و هشتم لیگ برتر اعلام کرد که از این پس حجازی باید در جلسه هماهنگی قبل از بازی‌ها شرکت کند. دلیل چنین تصمیمی این بود که استقلال با حضور آتیلا در جلسه هماهنگی چند دیدار قبل از بازی با نساجی به پیروزی رسیده بود اما در بازی با نساجی که حجازی به جلسه هماهنگی نرفته، متوقف شده است.

مواردی از این دست باعث شد که استقلال در طول فصل بارها با حواشی و تنش ذهنی بی‌مورد مواجه شود که یکی از مهم‌ترین آنها مربوط به بازی با فولاد در هفته بیست و هفتم لیگ برتر بود؛ جایی که گفته شد فولادی‌ها به دلیل اینکه قصد داشتند مانع پوشیدن پیراهن مشکی توسط جواد نکونام شوند، روی پوشیدن پیراهن مشکی پافشاری کردند. حضور دائمی افرادی خاص در کنار تیم در روزهای بازی و عاداتی دیگر از سوی نکونام دیگر مواردی از خرافات بود که درباره نکونام مطرح شد.

هدیه تیم نکونام به پرسپولیس

شاید بتوان گفت شکاف بین هواداران و نکونام نه از توقف مقابل نساجی بلکه از زمان هایجک اورونوف توسط پرسپولیس آغاز شد؛ بازیکنی که شاید بتوان گفت کلید قهرمانی فصل پیش پرسپولیس بود.

اورونوف در شرایطی پرسپولیسی شد که تا شب قبل از اعلام رسمی عقد قرارداد با او، قرار بود استقلالی شود. با این حال یک تماس، مسیر انتقال به استقلال را به بن‌بست رساند.

ماجرا به جایی برمی‌گردد که یکی از دستیاران جواد نکونام پس از توافق باشگاه با اورونوف به خطیر می‌گوید که این ستاره ازبک را در ازای جذب فرشید اسماعیلی و فرشید باقری می‌خواهد، در غیر این صورت این بازیکن نیمکت نشین خواهد بود. نکته عجیب‌تر جایی بود که بر اساس ادعای معاون ارتباطات وقت باشگاه استقلال، همین فرد در همان شب با مدیربرنامه‌های اورونوف تماس می‌گیرد و به او می‌گوید که اگر این بازیکن به استقلال بیاید، نیمکت‌نشین می‌شود؛ تماسی که باعث شد این مدیربرنامه به سراغ باشگاه پرسپولیس برود و اورونوف ظرف چند ساعت سرخ‌پوش شود تا حسرتی بزرگ بر دل آبی‌ها باقی بماند.

البته این تنها تحرک عجیب تیم نکونام در نقل و انتقالات نبود. جذب میلاد فخرالدینی پس از مصدومیت شدید یامگا یکی از بیهوده‌ترین نقل و انتقالات فصل گذشته لیگ برتر بود چرا که در همان برهه، استقلال می‌توانست از سامان تورانیان بهره ببرد؛ بازیکنی که امسال برای گذراندن خدمت سربازی به ملوان پیوست و در همان اولین بازی‌اش نمایش خوبی داشت و پاس گل داد.

اختلاف با مدیریت

شاید اگر حجت کریمی خودش را درگیر قمار انتقال بیرانوند نمی‌کرد و در استقلال می‌ماند هم با نکونام دچار درگیری می‌شد اما عمر مدیریتش به حدی نرسید که نکونام با او به مشکل بخورد. قرعه به نام علی خطیر افتاد و این رابطه هیچ‌گاه شکل نگرفت. اختلاف بر سر جذب بازیکن، برگزاری اردوی خارجی و موارد ریز و درشت، دیگر حواشی عجیبی بود که دو قطبی نکونام - خطیر برای استقلال به وجود آورد.

پیش از این به گوشه‌ای از اختلاف نکونام و خطیر در بحث نقل و انتقالات پرداخته شد اما شاید مهم‌ترین حاشیه استقلال به ماجرای اردوی امارات برمی‌گردد؛ اردویی که توسط مدیریت وقت فراهم شد اما نکونام به بهانه این که تنها ۱۳ بازیکن در اختیار دارد، این اردو را لغو کرد.

بهانه جواد نکونام برای لغو اردو در شرایطی مطرح شد که ایسنا در همان برهه زمانی از حضور ۲۳ بازیکن در تمرین استقلال خبر داد؛ افشاگری‌ای که با رفتار غیرحرفه‌ای جواد نکونام در آن برهه زمانی همراه شد. حتی نکونام در ادعایی غلط گفت که ایسنا در ابتدای لیگ بیست و سوم از او بابت خبری عذرخواهی کرده؛ ادعایی که صحت نداشت.

در دعوای نکونام - خطیر در نهایت سرمربی استقلال برنده شد و در کودتایی شبانه، علی خطیر از مدیرعاملی استقلال برکنار شد. نکونام پس از این تصمیم هیات مدیره استقلال گفت: "استقلال به ساحل آرامش رسیده است." با این حال استقلال هیچ‌گاه به ساحل آرامش نرسید و تا همین الان با حواشی ریز و درشت مختلفی که نکونام در بخش اعظمی از آنها نقش اول را بر عهده داشته، دست و پنجه نرم کرده است.

بدقولی به هواداران

جواد نکونام فصل گذشته اظهارات مختلفی درباره شانس قهرمانی استقلال در لیگ برتر داشت که معروف‌ترین آنها به خائن خواندن کسانی بر می‌گشت که توقع قهرمانی از آبی‌ها دارند. با این حال او در پایان لیگ بیست و سوم و از دست رفتن قهرمانی در ۱۰ دقیقه پایانی عنوان کرد: "سعی می‌کنم سال اول بجنگم برای قهرمانی؛ نشد، سال دوم قول می‌دهم برای این کار."

لیگ بیست و چهارم آغاز شد، آن هم در شرایطی که استقلال با جذب بازیکنانی مانند رامین رضاییان، گائل کاکوتا، دیدیه اندونگ، سامان فلاح، میلاد زکی‌پور و محمدحسین اسلامی و همچنین حفظ بازیکنان تاثیرگذار فصل گذشته با اسکواد پر و پیمان به استقبال این فصل از رقابت‌ها آمده بود. با این حال نکونام پس از همان اولین بازی مقابل شمس آذر اعلام کرد که قول قهرمانی نمی‌دهد؛ اظهار نظری که اصلا به مذاق هواداران استقلال خوش نیامد.

البته نکونام پس از چند هفته و در شرایطی که بعد از شکست مقابل استقلال خوزستان در هفته سوم تحت فشار هواداران و اخبار برکناری‌اش قرار داشت، با تغییر موضع به هواداران قول قهرمانی داد؛ قولی که دیگر دردی از نکونام دوا نکرد.

نکونام؛ مرد بازنده خارج از زمین

جواد نکونام اگر رفتاری عادی و به دور از تنش‌زایی داشت، احتمالا یکی از محبوب‌ترین سرمربیان استقلال در ۲۰ سال اخیر نام می‌گرفت اما او با استراتژی نادرست در بیرون از زمین فوتبال، باعث شد که در حال حاضر کمتر کسی به کارنامه امیدوارکننده‌ او اشاره کند. نباید فراموش کرد که نکونام با میانگین امتیاز ۲.۱۵ در پایان لیگ بیست و سوم بهترین عملکرد را بین تمام سرمربیان تاریخ استقلال داشته است.

حتی با وجود انتقاداتی که به سبک بازی دفاعی فصل گذشته تیم نکونام وارد می‌شود اما برنامه او در فصل جدید برای داشتن نمایشی تهاجمی‌تر می‌توانست با حمایت هواداران همراه شود ولی بزرگترین دشمنش یعنی خود جواد نکونام، دستاوردهایش را زیر سوال برد.

با این تفاصیل، شاید الان بهترین فرصت باشد که جواد نکونام در رفتارها و مشاورانش بازنگری کند تا در مسیر شغلی‌اش دوباره از عرش محبوبیت به فرش نرسد. این موضوع مهم‌ترین کاری است که نکونام در وقت آزادی که حالا در اختیار دارد باید در نظر داشته باشد چرا که او به عنوان پرسابقه‌ترین بازیکن تیم‌ملی، پرسابقه‌ترین بازیکن ایرانی لالیگا و خارجی باشگاه اوساسونا و یکی از بهترین فوتبالیست‌های تاریخ فوتبال ایران باید از خود به عنوان یک سرمایه محافظت کند تا همان طور که در عرصه بازی‌اش موفق و پرافتخار بود، در عرصه مربی‌گری هم موفق باشد.

دردسر استقلال برای انتخاب جانشین نکونام

حالا باید دید که مدیریت باشگاه استقلال چه تصمیمی درباره آینده آبی‌پوشان می‌گیرد. نکته حائز اهمیتی که نباید از آن گذشت، سوءمدیریت باشگاه استقلال است چراکه آنها باید خیلی زودتر، به بن‌بست رسیدن پروژه نکونام را اعلام می‌کردند و پیش از شروع لیگ بیست و چهارم با او قطع همکاری می‌کردند. با این حال، مدیران باشگاه استقلال نه تنها این کار را نکردند، بلکه در هفته‌هایی که مشخص بود پروژه نکونام رو به پایان است، هیچ برنامه جایگزینی برای دوران پسانکونام در نظر نگرفتند و تنها به انتخاب سهراب بختیاری‌زاده به عنوان سرمربی موقت بسنده کردند.

انتهای پیام

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها