Skip to content
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 2243

باران چشمه: IZSF طبق سیاست حاکمیت کار نمی کرد/ حضور ۱۳۰ ورزشکار خارجی در اصفهان با هزینه ایران

رییس فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی، گفت: مسابقات جهانی ورزش های زورخانه‌ای در پایان هفته جاری با حضور ۲۱ کشور در اصفهان برگزار می شود.

به گزارش ایسنا، نشست خبری رقابت های جهانی ورزش های زورخانه ای در اصفهان، با حضور مهرعلی باران چشمه رییس فدراسیون کشتی پهلوانی و ورزش های زورخانه ای برگزار شد.

باران چشمه در ابتدای این نشست خبری، گفت: اول آذر ۱۴۰۲ دیدار جامعه ورزش با مقام معظم رهبری بود که ما برای اولین بار اجرای ورزش زورخانه ای را در محضر ایشان داشتیم. ایشان گله مند بود از اینکه این ورزش در داخل و خارج از کشور توسعه نداشته است. ما با هماهنگی وزارت ورزش شروع به فعالیت در عرصه بین المللی کردیم. ابتدا نشست تخصصی را با عنوان بررسی چالش ها در راه توسعه این رشته با حضور ۴۵ کشور برگزار کردیم. در این جلسه عنوان شد چون فدراسیون جهانی ورزش هاق زورخانه ای (IZSF) توانایی اداره این ورزش را ندارد، فدراسیون جدیدی تحت عنوان فدراسیون جهانی ورزش پهلوانی راه اندازی شد و وزیر ورزش ایران به عنوان رییس و روسای فدراسیون های ایران و آذربایجان نیز به عنوان نواب رییس انتخاب شدند. اساسنامه هم به تایید رسید و در حال طی کردن ثبت آن هستیم.

وی افزود: بعد از آن مسابقات جهانی کشتی پهلوانی را با حضور ۱۲ کشور در تبریز برگزار کردیم اما ما باید اواخر سال گذشته مسابقات جهانی زورخانه ای را هم برگزار می کردیم که به دلیل مشکلات مالی نتوانستیم اما در سال جدید با همکاری بخش های موثر، با کشورهای مختلف که زمینه ورزش های زورخانه ای داشتند ارتباط برقرار کردیم و استارت کار زده شد. از روز بیست و یکم نیز تیم ها وارد ایران شدند. ۲۱ کشور در این رقابت ها حاضر می شوند که تاکنون ۱۲ کشور وارد ایران شده‌اند. این مسابقات پس از ۷ سال وقفه و به میزبانی اصفهان برگزار می شود.

رییس فدراسیون ورزش های زورخانه ای، با اشاره به برگزاری جلسات مختلف با استاندار و دیگر مسئولان استان اصفهان، تصریح کرد: این مسابقات از ۳۰ خرداد تا یک تیر و در دو بخش انفرادی و تیمی برگزار می شود. این مسابقات با حضور مسئولان مختلف کشوری و لشگری در مراسم افتتاحیه برگزار می‌شود. قوانین و مقررات با یک سری تغییرات جزئی نسبت به قهرمانی کشور برگزار می شود. برای اینکه بهتر بتوانیم این ورزش را توسعه دهیم اردوهای آمادگی را برای برخی کشورهای مختلف در ایران برگزار کردیم‌. هدف ما بین المللی کردن این رشته در داخل و خارج از کشور است. در داخل کشور با کمک وزارت آموزش و پرورش این رشته را توسعه می‌دهیم و سال گذشته ۸۵۰۰ مرشد نوجوان پرورش یافتند. کلاس های چهارم تا ششم ابتدایی را به عنوان پایه توسعه ورزش های زورخانه ای در مدارس قرار دادیم.

وی با اشاره به پاداش نقدی برای تیم ها و نفرات برتر مسابقات جهانی اصفهان، گفت: ۳ هزار،‌ دو هزار و هزار دلار به عنوان پاداش نقدی به تیم های اول تا سوم پرداخت می‌شود. به نفرات برتر نیز جایزه دلاری پرداخت خواهد شد. خانواده‌ها نیز می توانند در سالن مسابقات حاضر شوند و از نزدیک ناظر این مسابقات باشند. تیم های افغانستان و آذربایجان رقبای جدی ما هستند. این مسابقات ۷ سال برگزار نشده و به همین دلیل برخی کشورها در این رشته افت داشته‌اند. به برخی کشورها تجهیزات و مرشد فرستاده‌ایم. در سال های گذشته در کشورهایی مثل استرالیا و کانادا بانوان نیز آموزش داده شده‌اند اما این قبیل کارها مورد تایید ما نیست و سعی ما این است حقیقت این ورزش را توسعه بدهیم.

وی درباره تعداد خارجی های حاضر در این مسابقات و اینکه آیا تمامی هزینه های حضور تیم های خارجی از سوی ایران پرداخت می شود یا خیر، گفت: 
۱۳۰ ورزشکار خارجی در این مسابقات حاضر می شوند. بخش عمده هزینه‌ها از جمله هتل و هزینه پرواز نیز توسط ما پرداخت می شود. برای شروع و توسعه این ورزش طبیعی است باید در ابتدا هزینه هایی از سوی ما پرداخت شود تا به مرور شاهد رشد این رشته باشیم.

باران چشمه در ادامه درباره انتقادها نسبت به هزینه‌های زیاد برای میزبانی مسابقات بین‌المللی و اینکه بهتر است این هزینه صرف توسعه داخلی این رشته شود، گفت: همه فدراسیون ها مسابقات بین‌المللی دارند و عمده هزینه ها توسط حامیان مالی پرداخت می شود. ورزش های زورخانه ای ما در سال های گذشته با وجود هزینه های زیاد بین المللی نشده است و اگر می خواهیم این ورزش جهانی شود باید مسابقات بین المللی را برگزار کنیم. مجلس بودجه خوبی را امسال برای مرمت زورخانه ها تعیین کرده و در داخل کشور نیز فعالیت های خوبی برای رشد این رشته صورت گرفته است.

باران چشمه درباره اینکه محسن مهرعلیزاده نیز کماکان معتقد است فدراسیون IZSF  همچنان به عنوان فدراسیون جهانی ورزش های زورخانه ای است و اینکه کشورها با کدام فدراسیون جهانی مکاتبه دارند، گفت: فدراسیون IZSF بر اساس برنامه ها و سیاست های حاکمیت جلو نیامد و ما بر همین اساس ورود کردیم و فدراسیون جهانی کشتی پهلوانی را به عنوان متولی این رشته در جهان ایجاد کردیم. کشورهای مختلف نیز ابراز آمادگی کرده‌اند تا میزبانی مسابقات را بر عهده بگیرند. ما بر اساس توانمندی کشورها به آنها میزبانی می‌دهیم‌. البته بار اصلی بر دوش خودمان است. وزارت ورزش عملا فدراسیون جهانی ورزش‌های زورخانه‌ای (IZSF) را قبول ندارد و کشورهای دیگر نیز اعلام کردند از آن فدراسیون خارج شده اند. 

باران چشمه با بیان اینکه قصد داریم نام فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای را به ورزش باستانی و کشتی پهلوانی تغییر دهیم، گفت: مقام معظم رهبری همواره از واژه ورزش باستانی برای این رشته استفاده می‌کنند. بر همین اساس نیز ما پیشنهاد تغییر نام فدراسیون را به وزیر ورزش ارائه کردیم و قرار شد تا هفته آینده در مجمع مطرح و به تصویب برسد.

به گزارش ایسنا، فرهاد نفرزاده مدیر روابط بین الملل فدراسیون زورخانه ای نیز با اشاره به قطعی شدن حضور ۲۱ کشور در مسابقات جهانی اصفهان، گفت: تاجیکستان، هند سوریه، لیتوانی، سریلانکا، عراق، بلاروس، لبنان، افغانستان، تانزانیا، فلسطین و آذربایجان وارد ایران شده‌اند و کشورهای اندونزی، لهستان، پاکستان، بوروندی، ازبکستان، نپال، استونی رواندا و کنیا نیز قرار است وارد ایران شوند.

انتهای پیام

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها